Следвайте Гласове в Сам Банкман-Фрийд, опозореният съосновател на борсата за дигитални

...
Следвайте Гласове в Сам Банкман-Фрийд, опозореният съосновател на борсата за дигитални
Коментари Харесай

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд е арестуван на Бахамските острови

Следвайте " Гласове " в 

Сам Банкман-Фрийд, опозореният съосновател на борсата за цифрови активи FTX, беше задържан на Бахамските острови, откакто държавното управление на Съединени американски щати повдигна обвинителен акт след седмици на спекулации, че със средствата на клиентите е имало злоупотреби преди колапса на империята му.
Банкман-Фрийд е арестуван в очакване на развой на изгонване, сподели основният прокурор на островната страна Райън Пиндер в изказване в понеделник.
Федералните прокурори в Манхатън възнамеряват да разпечатат делото против него във вторник сутринта „ и тогава ще имат още какво да кажат “, сподели Деймиън Уилямс, прокурор за Южния окръг на Ню Йорк, в настрана изказване. Той не даде детайлности по обвиняванията.

Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) на Съединени американски щати настрана позволи цивилен обвинявания, свързани с нарушаванията на Банкман-Фрийд на законите за скъпите бумаги, сподели в изказване шефът ѝ по правоприлагането Гърбир Греуал. Тези цивилен обвинявания се чака да бъдат повдигнати обществено в Манхатън във вторник, съгласно изказването.
Банкман-Фрийд е изправен пред следствия в Съединени американски щати и Бахамските острови, където е централата на FTX, за редица вероятни нарушавания. Едно от основните следствия е дали потребителски средства са били отпускани назаем на комерсиалната компания Alameda Research, която също е учредена от Банкнман-Фрийд. Повече от 100 юридически лица, свързани с FTX, подадоха молба за отбрана против банкрут в Съединени американски щати на 11 ноември.
„ Мощни доказателства “
„ Да издигнат обвиняване толкоз рано, когато не е трябвало да бързат, ми споделя, че разполагат с необикновено мощни доказателства “, сподели Джийн Роси, някогашен федерален прокурор. Роси добави, че прокурорите евентуално са „ съществено загрижени “, че Банкман-Фрийд ще избяга в пълномощия, където не може да бъде екстрадиран.
Белият дом отхвърли да разяснява ареста и обвиняванията.
Председателят на комисията по финансови услуги на Камарата на представителите Максин Уотърс сподели пред кореспонденти, че групата към момента възнамерява да организира чуване по отношение на срутва на FTX. „ Важно е американската общност да разбере FTX и какво се случва “, сподели тя.
30-годишният Банкман-Фрид е арестуван в полицейското ръководство на Кейбъл Бийч в Насау, съгласно чиновник, работещ в ръководството. Човекът, който отхвърли да назове име, когато Bloomberg се свърза по телефона, сподели, че всички килии там са комфортни, само че не даде детайлности.
Съоръжението е на към 20 км от първокласната общественост Олбани, където живее Банкман-Фрайд, и се намира покрай съществена туристическа зона.
В медийни изявленията след колапса на FTX Банкман-Фрийд призна огромни управнически неточности, само че също по този начин твърди, че в никакъв случай не се е опитвал да извърши машинация или да наруши закона.
В своите забележки, готови за чуването в Камарата на представителите на Съединени американски щати, на което Банкман-Фрийд трябваше да се яви във вторник, той предложи директна оценка на тежкото си състояние.
„ Бих желал да стартира, като публично заявя под клетва: аз се прецаках “, сподели Банкман-Фрийд в чернова на забележките му, получени от Bloomberg News.
Той добави, че новите мениджъри на компанията, водени от специалиста по преструктуриране Джон Дж. Рей III, неведнъж са отхвърляли предложенията му да оказват помощ при пресяването на останките на рухналата крипто империя. Рей, който в този момент управлява компанията, не е дал отговор на пет от имейлите си, сподели той.
Криптоборси
Преди ареста и доста преди империята му да се срине до фалит, федералните прокурори в Манхатън към този момент са проучвали FTX като част от по-широка инспекция на тържища и евентуални нарушавания против прането на пари според Закона за банковата загадка.
Разследването, ръководено от отдела за сложни измами и киберпрестъпления, пое по друга траектория след пагубната имплозия на FTX.
Прокурорите проучваха от близко дали стотици милиони долари са били непозволено трансферирани на Бахамските острови по времето на подаването на декларация за банкрут на FTX на 11 ноември в Делауеър, съгласно лице, осведомено с въпроса.
Те също по този начин проучваха дали FTX е нарушил закона, като е трансферирал средства към Alameda Research, банкрутиралата капиталова компания, също учредена от Банкман-Фрийд, заяви Bloomberg по-рано.
Миналата седмица прокурори, ФБР, чиновници на Министерството на правораздаването и новият основен изпълнителен шеф на FTX и специалист по преструктуриране Рей се срещнаха в прокуратурата на Ню Йорк в центъра на Манхатън. Потенциални обвинявания не са били обсъждани на тази среща, съгласно човек, осведомен с диалога.
 
Източник: 
 
 
 
 
13 Дек 2022813 Дек 2022813 Дек 20221513 Дек 20224813 Дек 20222513 Дек 202284КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022208009 Дек 202250608 Дек 202275524 Sep 20223366
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР